Translate

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Whatsapp Nasıl Yüklenir?

Whatsapp nasıl yüklenir?
Telefonunuza Whatsapp yüklemek istiyorsanız, yapmanız gerekenler çok basit. Cep telefonunuzdan whatsapp.com 'u ziyaret edin. Telefonunuza uygun Whatsapp versiyonunu indirin ve yükleyin. Geriye sadece cep telefonu numaranızı ve şifrenizi girmeniz kalıyor. İşte hepsi bu kadar.

Instagram Nedir?

Instagram Nedir?
Instagram çoğunlukla cep telefonlarında kullanılan bir sosyal medyadır. İlk çıkışında sadece cep telefonunda çalışan bir uygulaydı. Daha sonradan internet sitesi kuruldu. Şu an tamamen internet sitesinde her özelliği var ama yinede çoğunlukla cep telefonlarında kullanılıyor. Cep telofonlarında kullanılma sebebi, artık her telefonun üzerinde kameranın olması.

Instagramda ne paylaşılır?
Instagram fotoğraf üzerine kurulu bir sosyal ağdır. Sadece fotoğraf yükleyebilirsiniz. Ama yakın zamanda eklenen özellik ile artık kısa süreli videolarda yüklenebiliyor. Fotoğrafı ister o an çekin ister daha önce çekilmiş bir fotoğrafı kullanın, fark etmez.

Instagramın En Güzel Yanı...
Instagrama fotoğraf yüklemeden önce size sunduğu herhangi bir filtreyi seçerek fotoğraflarınıza muhteşem görüntüler kazandırabiliyorsunuz. Instagrama güzel fotoğraf yüklemek için neredeyse hiç bir bilgiye sahip olmanız gerekmez. Hatta bir zamanlar "körler bile instagram ile muhteşem fotoğraflar çekebilirler" adlı bir kampanya başlatılmıştı.

Whatsapp nedir? Ücretli mi? Kontör gider mi?

Whatsapp nedir?
Whatsapp cep telefonlarında çalışan bir mesajlaşma servisidir. Whatsapp yüklü 2 telefon arasında mesajlaşabilirsiniz. Fotoğraf yada video gönderebilirsiniz. Ses kaydı gönderebilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz konumun harita bilgisinide gönderebilirsiniz.

Whatsapp ile haberleşirsek kontör gider mi?
Whatsapp internet üzerinden çalışan bir servistir. İnternet paketiniz varsa herhangi bir kontörünüz gitmez. Sms yada arama gibi operatör ücreti ödemezseniz. Tabi internet üzerinden çalıştığını tekrar hatırlatmakta fayda var.

Whatsapp ücretli mi ücretsiz mi?
Whatsapp'ı hemen telefona indirip kullanabilirsiniz. Whatsapp'ı yüklemek ücretsizdir. Ama 1 yıllık bir kullanımdan sonra 1.79 TL bir ücret istemektedir. Bir nevi Whatsapp yapımcılarına bir kahve ısmarlamış oluyorsunuz.

Whatsapp ile ilgili başka bir sorunuz varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Aplikasyon nedir?

Aplikasyon (application) ıngilizcede uygulama anlamına gelir. Genel olarak cep telefonuna yüklenen uygulamalar için kullanılır.
IPhone, android ve window phone özellikli telefonlara aplikasyon yüklenebilir.


Android Nedir?

Android Nedir?
Android cep telefonları için işletim sistemidir. Sadece cep telefonu için değil tablet bilgisayarlar için de kullanılabilir. Hatta yakın zamanda Android işletim sistemi yüklü fotoğraf makineleri bile piyasaya çıktı.
Bilgisayardaki Windows gibi, cep telefonları için de Android vardır. Cep telefonlarına program (uygulama) yüklemenizi sağlar. Daha gelişmiş bir kullanım sağlar. Cep telefonuna veya tablete programlar yükleyerek yeni yeni özellikler kazandırabilirsiniz.